VELIKOST NA MÍRU

Written by miwa.eu

Po mnoha letech nehospodárného balení výrobků získává balicí průmysl návod, jak snížit odpad na minimum.

Často se říká, že velké věci přicházejí v malém balení. Kdyby to byla pravda, nepotýkali bychom se nyní s tak velkým problémem s odpady. Naštěstí je tu společnost, která umožňuje svým zákazníkům optimalizovat procesy, tak aby ušetřili peníze, prostor i životní prostředí.

Slimbox je společnost, která se zabývá technologií obalů umožňující malým firmám i velkým výrobcům optimálně přizpůsobit velikost a tvar obalů svým výrobkům. Většina balení obsahuje různé výplně a materiály, které zdražují přepravu a poškozují naši planetu. Společnost Slimbox vyvinula unikátní aplikaci pro stroje a chytré telefony, pomocí které si společnosti mohou vytvořit krabici přesně takové velikosti, jakou potřebují, a to pouze ve třech krocích.

Zaprvé si změříte velikost výrobku pomocí kartonového měřidla. Potom prostě zadáte prostřednictvím jednoduché aplikace pro chytrý telefon rozměry výrobku do Slimbox stroje. Ten pomocí laseru vyřízne přesně takový rozměr z vlnité lepenky, který potřebujete pro zabalení svého výrobku. Společnosti pak přepravují své výrobky snadněji a bezpečněji, a zároveň zabrání vzniku přebytečného odpadu.

Společnosti vyrábějící obaly, které Slimbox využívají, produkují o 40 % méně emisí uhlíku. Vlnitá lepenka se vyrábí z recyklovaných materiálů; Slimbox vám umožňuje znovu využít zbytkové materiály. Tyto materiály využívá Slimbox efektivněji, což v konečném důsledku ušetří hodně peněz. Jak říká generální ředitel společnosti Filip Roose: „Vyvinuli jsme řešení problému, o kterém mnoho lidí ani nevědělo.“

Abychom vybudovali zdravější a šťastnější planetu, musíme změnit náš životní styl a myšlení. Slimbox je skvělým příkladem, jak můžeme již od první fáze změnit naše výrobní a spotřební návyky. Když vykročíme správnou nohou, také dobře dojdeme.

www.miwa.eu