Back

Slimbox doet de grote verpakkingen verdwijnen

Written by Bart De Bruyn

Fit Things uit Dendermonde, heeft met Slimbox een revolutie in de packagingindustrie gelanceerd. Wie vandaag pakketten verstuurt, moet betalen voor de omvang van de doos. Omdat pakjes gemiddeld 40% lucht bevatten, creëerde de start-up een gebruiksvriendelijke verpakkingsmachine die op maat gemaakte en perfect aansluitende kartonnen dozen produceert. “Uit onze research bleek dat prijzen makkelijk dubbel zo duur uitkwamen als wanneer die met een Slimbox doos verstuurd werden”, zegt ceo van Fit Things Filip Roose. “Slimbox is dus een investering, die zichzelf terug betaalt.”

Slimbox werd zo ontworpen dat hij door iedereen gebruikt kan worden, zowel in een publieke als in een bedrijfsomgeving. Via een gratis app kan je de volledige machine bedienen. De op maat gemaakte doos verschijnt uit de machine en na wat vouwwerk is het pakket klaar voor verzending. Als de doos niet stevig genoeg blijkt voor transport, wordt na één druk op een knop een extra doos gesneden die perfect de eerste doos omsluit.

Bovendien is Slimbox een afvalvrije en ecologische machine dankzij de optie om overgebleven randen van karton te versnipperen tot extra opvulmateriaal. “Op lange termijn willen we Fit Things verder uitbreiden met een nieuwe machine, die nog beter geschikt is voor bedrijven waar elke paar seconden een nieuw pakket moet worden opgeleverd”, licht Filip Roose toe.

Fit Things wil oplossingen vinden voor de frustrerende en kostelijke problemen die deze wereld met zich meebrengt. Met het vinden van de juiste doos voor productverzendingen werd met Slimbox het eerste probleem reeds opgelost. “Slimbox is altijd een labor of love geweest. We zijn ongelofelijk trots op wat we bereikt hebben en kijken halsreikend uit naar de toekomst”, aldus Filip Roose.

Read it on Made In Oost-vlaanderen