Fit Things laat kleine ondernemers pakketten op maat maken

Anonymous

Fit Things, een start-up uit het Belgische Dendermonde, start dit jaar met de verkoop van de Slimbox. De Slimbox is een kleine machine die karton in de gewenste afmetingen van de verpakking print zodat er een doos van gevouwen kan worden. De gebruiker geeft deze afmetingen op eenvoudige wijze in een bijbehorende app door. De start-up richt zich met de Slimbox op webwinkeliers wereldwijd die enkele tientallen pakjes per dag versturen en de maat van hun verpakkingen willen optimaliseren.

Kleine webshops hebben volgens Fit Things vaak geen budget voor de bestaande machines die weliswaar op maat verpakken, maar pas rendabel zijn bij grootschalige productie. En het is juist deze doelgroep die Fit Things wil bedienen met deze gebruikersvriendelijke verpakkingsmachine. De Slimbox is bovendien een afvalvrije en ecologische machine dankzij de optie om overgebleven randen van karton te versnipperen tot extra opvulmateriaal.

Filip Roose, CEO van Fit Things, licht toe: “Slimbox is altijd een ‘labor of love’ geweest. We zijn ongelofelijk trots op wat we bereikt hebben en kijken halsreikend uit naar de toekomst.” Samen met zijn broer Kristof en vader Rik Roose richtte hij de start-up op na de sluiting van de familiedrukkerij begin vorig jaar.

 

www.packonline.nl